Spumă de ciocolată amăruie
PrinteazaO reteta simpla de spuma de ciocolata amaruie din: ciocolata amaruie, unt, oua, albus si rom.
- 350 g ciocolată amăruie
- 40 g unt
- 2 ouă
- 1 albuş
- 4 linguri de rom
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă, rupeţi bucăţele 300 g de ciocolată amăruie, adăugaţi trei linguri de apă şi topiţi-o complet în bain-marie la foc mic, amestecând continuu. Luaţi-o de pe foc şi încorporaţi untul, două gălbenuşuri şi romul. Amestecaţi bine şi lăsaţi deoparte.
într-un castron, bateţi foarte bine cele trei albuşuri, apoi încorporaţi crema de ciocolată, amestecând uşor de jos în sus, până obţineţi o compoziţie spumoasă. împărţiţi spuma în patru cupe separate şi puneţi-le la frigider cel puţin 3 ore.
Când le serviţi, ornaţi cupele cu spirale tăiate din ciocolata care v-a rămas.
Spumă de ciocolată amăruie
Poftă bună!