Spuma de ciocolata cu alune
PrinteazaSpuma de ciocolata cu alune din: ciocolata neagra, oua, zahar, smantana, alune de padure, unt de arahide, napolitane.
- 100 g ciocolată neagră
- 4 albuşuri
- 3 linguri zahăr
- 5 linguri smântână dulce
- 100 g alune de pădure
- 2-3 linguri unt de arahide
- opţional, rulouri de napolitană cu cremă, pentru decor
Mod de preparare:
Incălzeşti smântână lichidă fără să atingă temperatura de fierbere. Topeşti ciocolata la bain-marie şi o amesteci cu smântână caldă şi untul de arahide, amestecând uşor. Baţi albuşurile spumă tare, apoi adaugi treptat zahărul şi continui să baţi până când obţii o spumă cu aspect lucios.
Când crema de ciocolată s-a mai răcit, încorporezi alunele mărunţite şi spuma de albuşuri, lingură cu lingură, amestecând delicat.
Repartizezi spuma în cupe sau boluri şi o dai la rece pentru câteva ore, până se întăreşte. Dacă doreşti, o poţi pune în forme de silicon şi o poţi răsturna când se întăresc porţiile. Decorezi cu alune mărunţite şi cu rulouri de napolitană umplute cu cremă.
Pofta buna!