Spuma de ciocolata cu capsuni si piscoturi cu alune
PrinteazaSpuma de ciocolata cu capsuni si piscoturi cu alune din: lapte, smantana, vanilie, zahar pudra, cacao, piscoturi cu alune, capsuni.
- 300 ml lapte
- 500 ml smântână dulce pentru frişcă
- zahăr vanilat sau baton de vanilie
- 150 g zahăr pudră
- 2-3 linguri cacao
- 6 pişcoturi cu alune
- căpşuni
Mod de preparare:
Se pune laptele să fiarbă cu batonul de vanile şi se lasă să dea în câteva clocote. După ce s-a răcit, se strecoară de 2-3 ori ca să facă spumă. Separat, se pune smântână într-un bol şi se bate cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se ia puţin lapte şi se amestecă cu 2-3 linguri de cacao, apoi se amestecă cu restul de lapte.
In frişcă se pune laptele cu cacao puţin câte puţin, până se obţine o cremă spumoasă. Se toarnă în cupe şi se lasă câteva minute la rece, acoperite cu folie de plastic.
Se scot paharele, se ornează cu pişcoturi şi cu fructe proaspete. Dacă nu aveţi fructe prospete, puteţi să folosiţi fructe congelate.
Poftă bună!