Spuma de ciocolata cu frisca si cafea

Printeaza

Spuma de ciocolata cu frisca si cafea din: ciocolată cu 70% cacao, unt nesarat, oua, frisca, cafea, cacao.

Spuma_de_ciocolata_cu_frisca_si_cafea

Ingrediente:

  • 150 g ciocolată cu 70% cacao
  • 1 lingură unt nesărat, tăiat bucăţele
  • 3 ouă
  • 250 ml friscă
  • 1-2 linguri cafea

Pentru ornat:

  • 2 linguriţe friscă
  • 1 linguriţă cacao

Mod de preparare:

Baţi frişca rece, apoi o dai la frigider. într-o cratiţă, pe baie de aburi, pui ciocolata, untul şi cafeaua, amesteci până când s-a topit ciocolata si dai deoparte să se răcorească.

Adaugi gălbenuşurile şi 2 linguri din frişcă precum şi jumătate din cantitatea de albuşuri bătute. Amesteci bine şi torni restul de frişcă, 2 linguriţe de friscă le păstrezi pentru ornat, şi albuşurile.

Aşezi spuma în pahare, pe care le bagi în frigider cel puţin opt ore. Serveşti cu frişca păstrată şi presărate cu cacao.

Spuma de ciocolata cu frisca si cafea

Spuma_de_ciocolata_cu_frisca_si_cafea

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.