Spuma de ciocolata cu frisca si cafea
PrinteazaSpuma de ciocolata cu frisca si cafea din: ciocolată cu 70% cacao, unt nesarat, oua, frisca, cafea, cacao.
Ingrediente:
- 150 g ciocolată cu 70% cacao
- 1 lingură unt nesărat, tăiat bucăţele
- 3 ouă
- 250 ml friscă
- 1-2 linguri cafea
Pentru ornat:
- 2 linguriţe friscă
- 1 linguriţă cacao
Mod de preparare:
Baţi frişca rece, apoi o dai la frigider. într-o cratiţă, pe baie de aburi, pui ciocolata, untul şi cafeaua, amesteci până când s-a topit ciocolata si dai deoparte să se răcorească.
Adaugi gălbenuşurile şi 2 linguri din frişcă precum şi jumătate din cantitatea de albuşuri bătute. Amesteci bine şi torni restul de frişcă, 2 linguriţe de friscă le păstrezi pentru ornat, şi albuşurile.
Aşezi spuma în pahare, pe care le bagi în frigider cel puţin opt ore. Serveşti cu frişca păstrată şi presărate cu cacao.
Spuma de ciocolata cu frisca si cafea
Pofta buna!