Spumă de ciocolată cu ghimbir şi violete confiate
PrinteazaO reteta de spuma de ciocolata cu ghimbir si violete confiate din: ciocolata amaruie, smantana, zahar tos, galbenusuri, ghimbir, praf de cacao si violete confiate.
- 100 g ciocolată amăruie
- 2,5 dl smântână proaspătă
- 40 g zahăr tos
- 2 gălbenuşuri
- 1 bucăţică de ghimbir confiat
- 1 lingură de praf de cacao amară
- 8 violete confiate
Mod de preparare:
Tocaţi mărunt ciocolata şi păstraţi-o deoparte. într-o crăticioară, caramelizaţi zahărul cu două linguri de apă, la foc potrivit. Când zahărul prinde o culoare frumoasă aurie, luaţi crăticioara de pe foc şi turnaţi în ea Vi dl de smântână.
Amestecaţi şi puneţi iar pe aragaz, de data asta la foc foarte, foarte mic. Amestecaţi crema tot timpul şi fierbeţi-o 2 minute. După ce aţi luat-o de pe foc, adăugaţi ciocolata şi lăsaţi-o să se topească.
Tocaţi ghimbirul şi bateţi smântână rămasă: după ce crema se răceşte, încorporaţi ambele ingrediente, amestecând uşor. Porţionaţi spuma în patru cupe şi băgaţi-le în frigider cel puţin 4 ore. Cu puţin înainte de a o servi, mărunţiţi patru violete confiate.
Acoperiţi cu un cartonaş jumătate din suprafaţa cremei din cupe, iar pe cealaltă jumătate presăraţi violetele mărunţite. Pulverizaţi cu cacao jumătatea acoperită iniţial cu cartonaşul, apoi aşezaţi câte o violetă întreagă pe fiecare cupă şi serviţi-le.
Spumă de ciocolată cu ghimbir şi violete confiate
Poftă bună!