Spuma de ciocolata cu sampanie
Printeaza24Spuma de ciocolata cu sampanie din: ciocolata, unt, sampanie, oua, zahar, frisca, mango, bombonele.
- 175 g ciocolată neagră
- 3 linguri unt
- 5 linguri şampanie
- 3 gălbenuşuri
- 65 g zahăr
- 180 ml frişcă lichidă
- un fruct de mango
- bombonele
Mod de preparare:
La bain-marie se pun ciocolata ruptă bucăţi, untul şi 2,5 linguri de şampanie. Se amestecă până ce se topeşte ciocolata şi se lasă deoparte să se răcească.
Tot la bain-marie se amestecă gălbenuşurile, zahărul şi restul de şampanie. Trebuie să se obţină o cremă groasă, care nu trebuie să fiarbă. Se ia de pe foc şi i se adaugă ciocolata topită. Se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Se bate frişca lichidă şi se opreşte din ea pentru decor. Restul se amestecă cu crema de ciocolată şi se repartizează în cupe.
Se taie fructul de mango cubuleţe şi se adaugă, se garniseşte cu restul de frişcă bătută şi cu bombonele de decor.
Pofta buna!