Spumă de ciocolata
PrinteazaSpumă de ciocolata
- 2 linguriţe de cafea solubilă
- 300 g de ciocolată amăruie cu 70% cacao
- 5 cl de rom
- 1 portocală netratată
- 6 ouă mari, bio, proaspete
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Faceţi puţină cafea tare, pe fundul unei ceşti, din cafeaua solubilă. Intr-o cratiţă, la bain-marie, topiţi ciocolata, cafeaua şi romul. Amestecaţi cu o lingură de lemn pentru a se omogeniza totul. Când ciocolata capătă consistenţa unei creme groase, luaţi craiţa de la bain-marie.
Răzuiţi coaja de portocală şi puneţi jumătate în ciocolata topită, apoi amestecaţi.
Separaţi albuşurile de gălbenuşuri, punându-le pe acestea din urmă într-un bol mare. Bateţi albuşurile până obţineţi o spumă tare (după ce aţi adăugat un praf de sare).
Turnaţi ciocolata topită în bolul unde se află gălbenuşurile. Amestecaţi până când obţineţi o crenă omogenă. încorporaţi în această cremă albuşurile şi amestecaţi cu grijă, de jos în sus, cu o spatulă de cauciuc, până când nu mai rămân particule de albuş. Verificaţi ca pe fundul vasului să nu fi rămas ciocolată neamestecată.
Păstraţi spuma în bol (in acest caz, ştergeţi bine marginile), puneţi-o într-un alt vas sau faceţi porţii individuale. Presăraţi cu restul de coajă de portocală, apoi ţineţi la frigider cel puţin 6 ore.
Poftă bună!