Spuma de fructe cu gelatina
PrinteazaSpuma de fructe cu gelatina din: fructe proaspete, gelatină, comprimate de zaharină, apă, coajă de lămâie.
Ingrediente:
- 3,5 kg fructe proaspete
- 750 g gelatină
- 20 comprimate de zaharină
- 1,5 l apă
- 25 g coajă de lămâie
Mod de preparare:
Fructele se curăţă de coajă şi se rad pe o râzătoare de sticlă. Cojile şi cotoarele rămase se pun la fiert cu apă.
In zeama de fructe strecurată se adaugă gelatina dizolvată separat, piureul de fructe şi zaharina dizolvată în puţină apă călduţă.
Se bate bine această compoziţie, până devine spumoasă. Se adaugă coaja de lămâie rasă şi se toarnă compoziţia în forme ude. Se dă la rece. La servire, se răstoarnă pe farfurie.
Pofta buna!