Spuma de icre cu somon afumat
PrinteazaSpuma de icre cu somon afumat din: gelatina granulata, icre, piper si somon afumat.
Ingrediente:
- 1 linguriţă gelatină granulată
- 250 g icre
- piper
- 375 g somon afumat feliat
Mod de preparare:
Se înmoaie gelatina în 2 linguri de apă rece, cca 5 min. Se aşează castronelul peste un vas cu apă care fierbe la foc mic şi se încălzeşte până se topeşte gelatina; se lasă apoi să se răcorească. Se toarnă gelatina în fir subţire peste icre, amestecând continuu. Se piperează.
Se tapetează 4 forme de tarte de felii de somon afumat, astfel încât feliile să depăşească marginile formei. Se aşează compoziţia de icre în cele 4 forme şi se pliază deasupra feliile care atârnau afară. Se dau la frigider cel puţin 4 ore. Se răstoarnă pe farfurii şi se servesc cu lipie.
Spuma de icre cu somon afumat
Pofta buna!