Spuma de mango pe pat de pandispan
PrinteazaSpuma de mango pe pat de pandispan din: biscuiţi cu ciocolată, unt, mango, zahar, gelatina alb, frisca de cicolata.
Ingrediente:
- 200 g biscuiţi cu ciocolată
- 50 g unt
- 2 fructe de mango
- 60 g zahăr
- 2 foi de gelatină albă
- 300 ml frişcă ciocolată
Mod de preparare:
Se zdrobesc biscuiţii şi se amestecă împreună cu untul topit: se repartizează compoziţia în pahare de vin.
Se decojeşte fructul de mango şi se taie cuburi. Se toarnă o ceaşcă cu apă într-o crăticioară şi se adaugă zahărul; se fierbe 10 min. la foc moale. Apoi se adaugă fructul de mango, se dă într-un clocot şi se pasează.
Intre timp se lasă să se înmoaie gelatina în apă rece. După câteva minute se scot foile, se storc şi se dizolvă în piureul de mango fierbinte. Se amestecă bine, se lasă să se răcorească, apoi se înglobează 2/3 din cantitatea de frişcă bătută.
Se repartizează spuma în pahare şi se decorează cu restul de frişcă. Se presară ciocolata rasă şi se dă la frigider până în momentul servirii; eventual se decorează cu mentă.
Spuma de mango pe pat de pandispan
Pofta buna!