Spuma de martipan
PrinteazaSpuma de martipan din: stafide, coniac, martipan, croissante, zahar brun, frisca, oua, esenta de vanilie, amestec de mirodenii si piersici.
- 200 g stafide
- 4 linguri coniac
- 100 g martipan alb
- 2 croissante, uscate si sfaramate complet (pesmet)
- 125 g zahar brun (sau alb)
- 2 oua, separate
- 450 ml frisca lichida
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 lingurita amestec de mirodenii, plus pentru presarat: scortisoara, cuisoare, cardamom
- 400 g pierisici din compot, taiate sferturi
Mod de preparare:
Intr-un vas pe foc pune stafidele şi coniacul la fiert şi când dă în fiert opreşte flacăra şi lasă să se îmbibe şi să se răcească. Mărunţeşte-le în tocătorul electric împreună cu 3 linguri apă caldă până obţii un piure. Intre timp, încinge cuptorul la semnul 6/200.C.
Unge cu ulei şi tapetează cu film alimentar 6 forme de pudding. Intinde marţipanul într-o foaie subtire şi si taie in 12 fâşii de 1 cm laţime. Aşază-le în cruce la baza fiecărei forme. Combină pesmetul de croissant cu zahărul şi pune-l în tava de copt, într-un strat unifrom. Dă la cuptor 5 min pentru a se carameliza. Lasă să se răcească şi apoi sfărâmă uşor.
Cu ajutorul mixerului electric, bate gălbenuşurile, frişca, pesmetul caramelizat, esenţa de vanilie şi mirodeniile, până când crema se îngroaşă. Bate albuşurile spumă şi combină cu crema şi apoi încorporează piureul de stafide.
Porţionează în formele pregătite, acoperă cu film şi dă la congelator 4 ore. Transferă în frigider cu cel puţin 15 min îniante de a servi. Serveşte cu felii de piersică presărat cu mirodenii.
Spuma de martipan
Pofta buna!