Spumă de mere (varianta)

Printeaza

Spumă de mere

Ingrediente:Spumă de mere (varianta)

  • 500 g mere
  • 21/2 pahare apă
  • 3/4 pahar zahăr
  • 15 g gelatină

 

Mod de preparare:

Se spală merele, se taie sferturi, se curăţă de sîmburi şi se fierb în apă pînă ce devin moi.

Se scurge zeama în alt vas, iar merele se dau prin sită. În zeama de mere stre­curată se adaugă gelatina, se dizolvă, se pune zahărul şi se lasă să dea un clocot.

După ce s-a răcit, se toarnă zeama de mere într-o ulcică înaltă, se adaugă pireul de mere şi se bate cu bătătorul de albuş pînă se face ca o spumă.

Se aşază repede în cupe sau în ceşti, şi se serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.