Spuma de mure si fragi
PrinteazaSpuma de mure si fragi
- 500 g fragi
- 75 g mure
- 150 ml sirop de trestie de zahar
- 3 foi de gelatina
- 350 ml frisca lichida
- 75 g zahar pudra menta
Mod de preparare:
Se varsa frisca intr-o salatiera si se pune la rece, cu paletele mixerului. Se inmoaie foile de gelatina in apa rece. Se amesteca fructele cu siropul de trestie de zahar.
Se varsa piureul obtinut intr-o salatiera, oprindu-se doua lingurite. Se pune la rece. Se incaizesc usor cele doua lingurite de piure de fructe pastrate.
Se usuca gelatina si se topeste, fara foc, in piureul de fructe cald, amestecand. Se varsa apoi in restul piureului de fructe. Se varsa putin piure pe fundul a sase pahare si se pun la rece.
In acest timp, se bate frisca lichida pana devine spuma si se incorporeaza zaharul pudra cand spuma este legata. Se amesteca usor frisca batuta si piureul de fructe.
Se repartizeaza spuma in pa-hare si se tine la rece 2 ore. In momentul servirii, se decoreaza cu frunze de menta.
Pofta buna!