Spumă de pere cu vafe cu cimbrişor
PrinteazaO reteta delicioasa de Spumă de pere cu vafe cu cimbrişor din: foi de gelatina, compot de pere, galbenusuri, zahar, menta, frisca, para, unt, zahar pudra, faina, galbenusuri, migdale si cimbrisor.
pentru spumă:
- 2 foi de gelatină
- 800 g compot de pere
- 3 gălbenuşuri
- 70 g zahăr
- 3 fire de mentă
- 2 dl frişca
- 1 pară necurăţată de coajă, pentru ornat
pentru vafe:
- 100 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 100 g făină
- 3 albuşuri
- 50 g migdale, tăiate lamele
- 2 rămurele de cimbrişor
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 190°C, apoi pregătiţi vafe- le. Amestecaţi într-un castron untul moale, zahărul pudră, făina şi albuşurile până obţineţi o compoziţie cremoasă, la care adăugaţi frunzuliţele de cimbrişor spălate şi uscate. Acoperiţi tava cu hârtie de cuptor şi, cu o lingură umedă, luaţi din compoziţie şi puneţi grămăjoare cu diametrul de 5-6 cm şi de circa 3 mm grosime.
Presăraţi pe ele migdalele tăiate lamele şi daţi tava la cuptor 6 minute. Scoateţi din cuptor, desprindeţi compoziţia din tavă şi modelaţi-o cât este încă fierbinte, rulând vafele uşor în jurul unei cozi de lingură de lemn.
Stoarceţi perele, păstrând deoparte 2 dl de sirop, şi încălziţi-l într-o crăticioară. Bateţi bine într-un castron trei gălbenuşuri cu zahărul; adăugaţi menta bine spălată şi siropul de pere. Treceţi compoziţia într-o crăticioară şi fierbeţi-o 15 minute la foc potrivit, amestecând continuu. Stingeţi focul, scoateţi menta şi adăugaţi gelatina înmuiată în prealabil în puţină apă rece şi bine stoarsă.
Amestecaţi până se topeşte complet. Mixaţi perele şi adăugaţi-le în compoziţie. Lăsaţi să se răcească, apoi încorporaţi frişca. Porţionaţi preparatul în cupe şi puneţi-le în frigider cel puţin 2 ore.
Serviţi ornând fiecare porţie cu o feliuţă de pară necurăţată de coajă, cu câteva frunzuliţe de mentă bine spălate şi şterse şi cu câteva vafe cu cimbrişor.
Spumă de pere cu vafe cu cimbrişor
Poftă bună!