Spumă de piersici cu portocale şi coajă confiată
PrinteazaO reteta delicioasa de spuma de piersici cu portocale si coaja confiata din: piersici, nectarina, zahar tos, zeama de lamaie, portocale si lichior de portocale.
- 4 piersici coapte
- 1 nectarină tare
- 2,5 dl smântână
- 3 linguri de zahăr tos
- zeama de la 1/2 lămâie
- 2 portocale
- 1 lingură de lichior de portocale
Mod de preparare:
Cu un cuţit bine ascuţit, curăţaţi fâşii coaja unei portocale şi puneţi-o într-o crăticioară cu apă rece. Daţi-o în clocot, apoi faceţi focul mic; repetaţi operaţiunea de două ori, apoi scurgeţi-le.
Pregătiţi un sirop din 2 dl de apă şi două linguri de zahăr, apoi cufundaţi în el fâşiile de coajă, lăsându-le să absoarbă aproape toată cantitatea de lichid, pe urmă scoateţi-le şi puneţi-le deoparte.
Curăţaţi trei piersici şi mixaţi-le. Amestecaţi zeama strecurată de la jumătate de lămâie şi de la portocala rămasă cu lichiorul de portocale, folosind lichidul obţinut pentru a stropi piersica rămasă şi pe care aţi tăiat-o felioare. Presăraţi deasupra tot zahărul tos.
Bateţi smântână foarte bine şi încorporaţi cu delicateţe piureul de piersică. Adăugaţi aproape trei sferturi din felioarele de piersică aromatizate cu lichior şi amestecaţi spuma. Turnaţi-o într-o formă de chec şi puneţi-o în frigider cel puţin 4 ore.
Scoateţi crema din formă şi, cu puţin înainte de a o servi, puneţi deasupra feliile de piersică rămase, puţin din zeama lor şi coaja fâşii de portocală confiată. Ornaţi farfurioarele de desert cu câteva felioare de nectarină.
Spumă de piersici cu portocale şi coajă confiată
Poftă bună!