Spumă de portocale
PrinteazaSpumă de portocale
Ingrediente:
- 6 portocale
- sucul de la 3 portocale
- 3 linguriţe coajă de portocală
- 240 g brânză albă moale
- 6 ouă
- 300 g zahăr
- 3 foi de gelatină
- mentă proaspătă
Preparare:
Topeşte gelatina într-un bol de apă rece. Pune la încălzit sucul de portocală şi adaugă gelatina topită după ce iei de pe foc, amestecând continuu.
Lasă la răcit până devine călduţă. Amestecă gălbenuşurile cu zahărul. Adaugă brânza albă şi sucul de portocale călduţ. Amestecă bine. Bate albuşurile până devin zăpadă şi încorporează-le delicat în preparat.
Dă deoparte. Curăţă portocalele de coajă. Taie miezul în patru cu un cuţit şi îndepărtează pieliţa albă. Pune feliile în 6 cupe, de-a lungul pereţilor cupelor.
Repartizează spuma de portocale deasupra şi dă-o la rece 1 oră. Decorează cu coaja de portocală şi frunzele de mentă în momentul servirii.
Spumă de portocale
Pofta buna!
Va dezvalui reteta sotiei de crema/spuma de portocale.
Ingrediente:
3 portocale, 4 oua, 4 linguri de zahar, coaja de la o lamaie, coaja de la doua portocale, gelatina
Mod de preparare:
Se freaca galbenusurile cu zaharul, zeama de la doua portocale,coaja de lamaie si de portocale. Se adauga albusurile spuma si gelatina dizolvata intr-o lingura de apa.
Se bat impreuna in baia de apa pana se ingroasa. Se aseaza si se serveste in cupe,cu frisca deasupra si cu bucati de portocala.