Spumă de prune uscate

Printeaza

Spumă de prune uscate 

Ingrediente:Spumă de prune uscate

  • 1 pliculeţ de ceai
  • 200 g prune uscate, fără sâmburi
  • 5 cl de coniac
  • 8 bucăţi de brânză petit-suisse sau 400 g de brânză proaspătă de capră
  • 10 cl de smântână degresată, lichidă
  • 1 linguriţă de extract natural de vanilie
  • 30 g de fructoză
  • 50 g de migdale mărunţite .
  • 1 portocală (pentru decor)

 

Mod de preparare:

Pregătiţi o ceaşcă de ceai tare. Puneţi prunele uscate într-un bol şi turnaţi ceaiul şi coniacul deasupra. Lăsaţi la infuzat aproximativ o oră. Scurgeţi prunele. Amestecaţi-le pentru a obţire o pastă.

Desfaceţi bucăţele de brânză petit-suisse (sau brânza de capră) într-un bol. Adăugaţi smântână lichidă, extractul de vanilie şi fructoza. Frecaţi până când amestecul devine uşor spumos. Incorporaţi pasta de prune şi migdalele mărunţite. Amestecaţi bine.

Turnaţi spuma în boluri mici şi puneţi la frigider tmp de două ore. Decoraţi cu coajă de portocală.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.