Spumă de somon şi andivă

Printeaza

O reteta de spuma de somon si adniva din: carne de somon, masline negre, capere desarate, unt, andiva, ceapa, maioneza, ardei iute, vin alb sec, sare si piper si frunze de salata creata.

Ingrediente:Spumă de somon şi andivă

  • 400 g carne de somon
  • 60 g măsline negre fără sâmburi
  • 30 g capere desărate (din conservă)
  • 40 g unt
  • 1 cicoare de grădină (andivă cu frunze creţe)
  • 4 linguri maioneză
  • 1 ceapă mică
  • 1 ardei iute
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • sare şi piper

pentru decor:

  • 4 măsline negre feliate
  • 1 fâşie ardei iute roşu conservat în ulei
  • 2-3 frunze de salată creată

 

Mod de preparare:

Topeşte untul într-o tigaie şi căleşte în el ceapa tocată şi ardeiul iute. Spală bine cicoarea, zvânt-o cu grijă, apoi taie-o bucăţi mari şi pune-o în tigaia cu ceapă călită.

Pune peste tigaie un capac şi înăbuşă 5 minute cicoa­rea, până când aceasta îşi pierde din volum. Adaugă somo­nul tăiat şi curăţat de oase în prealabil şi stinge cu vinul alb. Pune măslinele şi caperele scurse, apoi lasă totul să fiarbă câteva minute.

Lasă compoziţia să se răcească şi pune-o în blender împreună cu maioneza, sare şi piper, după gust. Paseză şi umple cu amestecul obţinut o formă mai mică dreptun­ghiulară. Pune-o la rece 2 ore.

Decorează spuma de somon cu rondele de măsline şi cu bucăţele de ardei conservat în ulei. Se serveşte cu felii de pâine prăjită, după gust.

Spumă de somon şi andivă

Spumă de somon şi andivă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.