Spumă de somon şi andivă
PrinteazaO reteta de spuma de somon si adniva din: carne de somon, masline negre, capere desarate, unt, andiva, ceapa, maioneza, ardei iute, vin alb sec, sare si piper si frunze de salata creata.
- 400 g carne de somon
- 60 g măsline negre fără sâmburi
- 30 g capere desărate (din conservă)
- 40 g unt
- 1 cicoare de grădină (andivă cu frunze creţe)
- 4 linguri maioneză
- 1 ceapă mică
- 1 ardei iute
- 1/2 pahar vin alb sec
- sare şi piper
pentru decor:
- 4 măsline negre feliate
- 1 fâşie ardei iute roşu conservat în ulei
- 2-3 frunze de salată creată
Mod de preparare:
Topeşte untul într-o tigaie şi căleşte în el ceapa tocată şi ardeiul iute. Spală bine cicoarea, zvânt-o cu grijă, apoi taie-o bucăţi mari şi pune-o în tigaia cu ceapă călită.
Pune peste tigaie un capac şi înăbuşă 5 minute cicoarea, până când aceasta îşi pierde din volum. Adaugă somonul tăiat şi curăţat de oase în prealabil şi stinge cu vinul alb. Pune măslinele şi caperele scurse, apoi lasă totul să fiarbă câteva minute.
Lasă compoziţia să se răcească şi pune-o în blender împreună cu maioneza, sare şi piper, după gust. Paseză şi umple cu amestecul obţinut o formă mai mică dreptunghiulară. Pune-o la rece 2 ore.
Decorează spuma de somon cu rondele de măsline şi cu bucăţele de ardei conservat în ulei. Se serveşte cu felii de pâine prăjită, după gust.
Spumă de somon şi andivă
Pofta buna!