Spuma de sparanghel cu sunca si salata de ceapa rosie
PrinteazaSpuma de sparanghel cu sunca si salata de ceapa rosie din: unt, sparanghel, smantana, lapte, usturoi, spanac, gelatina, oua, sunca, ceapa, ulei, lamaie, nasturel.
- 1 lingură de unt
- 250g de sparanghel tăiat fin
- 300ml de smântână pentru friscă
- 200ml de lapte
- 1/2 căţel de usturoi, tăiat felii
- 1 mână de spanac tânăr
- 2 1/2 foi de gelatină, înmuiate într-o cantitate mică de apă rece
- albuş
Pentru salata:
- felii de şuncă uscată în aer liber, cum ar fi prosciutto, tăiate cubuleţe
- 1/2 ceapă roşie tocată mărunt
- 2 cepe verzi tăiate fin
- 2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit
- sucul de la o lămâie
- 1 mână de năsturel
Mod de preparare:
Se topeşte untul într-o tigaie cu fundul gros. Când face spumă, se adaugă sparanghelul şi se găteşte 4-5 minute până se înmoaie, dar nu îşi schimbă culoarea. Se mută din tigaie pe un şervet de hârtie pentru a se usca foarte bine.
Se clăteşte tigaia şi se toarnă smântână, laptele şi usturoiul. Se fierb până amestecul scade la 350ml – se verifică aceasta prin turnarea lui într-o cană gradată – apoi se adaugă sparanghelul şi se lasă în continuare la fiert pentru câteva secunde. Se ia de pe foc.
Se amestecă această compoziţie într-un blender, împreună cu frunzele de spanac, apoi se strecoară într-un bol curat. Se adaugă gelatina înmuiată şi se amestecă până de dizolvă. Se strecoară din nou şi se lasă să se răcească în frigider (dar nu trebuie să se întărească).
Se bate albuşul spumă, apoi se adaugă cu atenţie amestecul din sparanghel şi se asezonează. Se împarte crema între patru pahare sau forme, care se dau la frigider.
Pentru salata cu şuncă, se amestecă toate ingredientele într-un bol mic, în afară de năsturel, şi se asezonează. Când spuma s-a întărit, se scoate fiecare pahar din frigider şi se pun câteva frunze de năsturel.
Spuma de sparanghel cu sunca si salata de ceapa rosie
Pofta buna!