Spuma de vanilie cu mango

Printeaza

Spuma de vanilie cu mango din: oua, crema de branza, esenta de vanilie, seminte de mac, gelatina, frisca, zahar, sare, mango, menta.

Ingrediente:Spuma de vanilie cu mango

  • 2 ouă
  • 50 g cremă de brânză
  • 1/2 lingură făină
  • 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
  • o lingură seminţe de mac
  • 2 foi gelatină
  • 4 linguri frişcă lichidă
  • 45 g zahăr
  • un plic zahăr vanilinat
  • un praf sare
  • un fruct de mango bine copt
  • sucul unei 1/2 de lămâie
  • un mango afine
  • frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Se pune gelatina la înmuiat în apă rece.

Pe foc se pun gălbenuşurile cu brânza, frişca lichidă, făina, vanilia şi seminţele de mac. Se amestecă cu telul pe foc până ce dă în clocot şi amestecul devine gros.

Se trage de pe foc, se adaugă gelatina bine scursă şi se amestecă pentru a o dizolva. Se lasă la răcit şi se bat albuşurile cu un praf de sare.

Când spuma începe să se întărească, se adaugă cele două tipuri de zahăr, puţin câte puţin şi apoi se pune peste crema cu gelatină.

Se repartizează în cupe, se curăţă un fruct de mango şi se mixează cu sucul de lămâie şi apoi se toarnă peste spuma cu vanilie.

Se lasă la rece pentru o oră şi se serveşte cu al doilea fruct de mango tăiat cubuleţe, afine şi frunzuliţe de mentă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.