Spumă de zmeură
PrinteazaO reteta de spuma de zmeura din: zmeura, albusuri, frisca, zahar tos, fir de menta, vafe si sare.
- 400 g zmeură
- 2 albuşuri
- 2 dl frişca
- 120 g zahăr tos
- 1 fir de mentă
- vafe
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi, spălaţi şi ştergeţi delicat zmeura, apoi treceţi-o printr-o sită, păstrând câteva fructe pentru ornat. Adăugaţi în piureul obţinut 90 g de zahăr. Bateţi foarte, foarte bine albuşurile cu un vârf de cuţit de sare şi încor- poraţi-le în piureul de zmeură, amestecând de jos în sus, ca să nu se lase. Bateţi bine şi frişca, apoi adăugaţi-o în compoziţie.
Umeziţi marginile a patru cupe şi treceţi-le prin zahărul rămas. Porţionaţi spuma în patru cupe şi puneţi-le în frigider cel puţin 2 ore.
Ornaţi cupele cu zmeura păstrată şi cu frunzuliţele de mentă bine spălate şi şterse. Aduceţi-le la masă însoţind spuma cu câteva vafe.
Spumă de zmeură
Poftă bună!
Incoming search terms:
- spuma de zmeura
- spuma de zmeura cu frisca
- spuma de visine