Spuma dulce acrisoara
PrinteazaSpuma dulce acrisoara din: mascarpone, gelatina, zahar vanilinat, oua, maracuja, fructe, biscuiti.
- 250 g mascarpone
- 2,5 foi gelatina
- 4 pliculete zahar vanilinat
- 2 oua
pentru capacul de fructe:
- 4 maracuja (fructul pasiunii)
- 12 g zahar
pentru decor:
- fructe, la alegere
- biscuiti dulci cu susan
Mod de preparare:
Foile de gelatină se hidratează în cantitatea de apă p’revăzută pe pachet. între timp, brânza mascarpone se mixează cu ouăle şi zahărul vanilinat. Se adaugă gelatina preparată, se amestecă şi se varsă în rame metalice speciale aşezate pe o farfurie plată.
Se taie în două fructele de maracuja şi se scoate conţinutul cu o linguriţă. Tot conţinutul fructelor împreună cu zahărul se fierbe 3 minute la foc mic si apoi se lasă să se răcească. Se toarnă în ramele metalice umplute cu crema vanilată si se dau la frigider pentru 3 ore.
Se servesc cu fructe proaspete şi, eventual, biscuiţi dulci cu susan.
Spuma dulce acrisoara
Pofta buna!