Spuma de ciocolata neagra din: oua, ciocolata, zahar, frisca, bomboane. Ingrediente: 3 ouă 100 g ciocolată neagră un plic zahăr vanilat 200 ml frişcă lichida 50 g ciocolată rasă bomboane, după gust Mod de preparare: Se topeşte la bain-marie ciocolata ruptă bucăţi. Se scoate de pe foc şi se amestecă cu gălbenuşurile şi zahărul […]
Spumă fină de ciocolată albă
PrinteazaSpumă fină, de ciocolată albă din: ciocolata alba, frisca, albusuri, zahar tos, fistic, alune.
- 500 g ciocolata alba
- 400 ml frisca lichida
- 10 albusuri
- 100 g zahar tos
- pentru decor:
- cateva cubulete de ciocolata alba
- 2 linguri fistic
- cateva alune
Mod de preparare:
Rupi ciocolata în bucăţi şi o topeşti la bain-marie, împreună cu frişca lichidă.
Laşi amestecul să se răcească, timp în care baţi albuşurile spumă, de preferinţă tot pe baia de aburi.
Când spuma s-a întărit, adaugi zahărul în ploaie şi baţi în continuare până se dizolvă cristalele.
După ce s-a răcit crema cu frişcă, o baţi puţin, cu mixerul. Amesteci delicat cele două creme, torni spuma în boluri şi o răceşti în frigider, pentru 4 ore.
Chiar înainte de a o servi oaspeţilor, o decorezi cu mici bucăţi de ciocolată, cu fistic şi alune.
Spumă fină de ciocolată albă
Pofta buna!
Spuma de caise din: caise, lichior de caise, gelatina, frisca, albusuri, zahar, fistic. Ingrediente: 300 g caise 100 ml lichior de caise 1 plic gelatina 250 ml frisca 2 albusuri 50 g zahar 50 g de fistic Mod de preparare: Speli caisele, le cureţi de sâmburi şi le tai în feli¬oare subţiri, pe care le […]
Spuma aerata de ciocolata din: oua, ciocolata, zahar, frisca, bomboane. Ingrediente: 3 ouă 100 g ciocolată neagră un plic zahăr vanilat 200 ml frişcă lichidă 50 g ciocolată rasă bomboane, după gust Mod de preparare: Se topeşte la bain-marie ciocolata ruptă bucăţi. Se scoate de pe foc şi se amestecă cu gălbenuşurile şi zahărul […]
Pofta buna!