Spuma de fructe cu ciocolata

Printeaza

Spuma de fructe cu ciocolata din: blat de tort, zmeura, fructe de padure, zahar tos, gelatina, albusuri si frisca.

 

Ingrediente:

  • un blat de tort gata preparat
  • 4 linguri zmeura sau coacaze (optional)
  • 250 g fructe de padurecongelate, decongelate
  • 100 g zahar tos
  • 4 foi de gelatina, inmuiate in apa rece timp de 5 minute
  • 2 albusuri
  • 300 ml frisca

pentru topping:

  • 250 g fructe de padure congelate, decongelate
  • 500 g zahar tos
  • 1 1/2 foi de gelatina, inmuiate in apa rece timp de 5 minute
  • 100 g fructe de padure proaspete, pentru ornat

 

 

Mod de preparare:

Unge cu ulei o tavă de copt rotundă, de 20 cm diametru, cu baza detaşabilă. Folosind baza tăvii ca şablon, decupează un disc de 20 cm din blat şi aşază-l în tavă.

Stropeşte cu lichior. Intr-un robot, amestecă fructele de pădure şi zahărul tos, apoi trece amestecul printr-o sită direct într-o cratiţă şi încălzeşte bine, dar fără să dea în clocot.

Stoarce excesul de apă din gelatină, apoi încorporeaz-o în piureul de fructe până se dizolvă.

Bate într-un castron albuşurile, iar în alt castron frişca, până se întăreşte uşor. Adaugă piureul de fructe şi amestecă până devine cremos, apoi adaugă şi amestecul de albuşuri şi amestecă.

Toarnă peste blat şi agită uşor tava să se aşeze. Lasă la răcit 3 ore, până se întăreşte.

Pentru topping, amestecă în robot fructele decongelate, zahărul şi 3 linguri de apă, până devine cremos, apoi strecoară totul printr-o sită direct într-o cratiţă. încălzeşte şi adaugă gelatina până se dizolvă.

Lasă la răcit cam 10 min, apoi toarnă peste spumă, şi nivelează uşor. Lasă la răcit 1 oră sau peste noapte.

Ornează cu fructe de pădure proaspete.

Spuma de fructe cu ciocolata

Pofta buna!

 

 

Spuma de ciocolata neagra cu bomboane

Spuma de ciocolata neagra din: oua, ciocolata, zahar, frisca, bomboane. Ingrediente: 3 ouă 100 g ciocolată neagră un plic zahăr vanilat 200 ml frişcă lichida 50 g ciocolată rasă bomboane, după gust   Mod de preparare: Se topeşte la bain-marie ciocolata ruptă bucăţi. Se scoate de pe foc şi se amestecă cu gălbenuşurile şi zahărul […]

Spuma de caise

Spuma de caise din: caise, lichior de caise, gelatina, frisca, albusuri, zahar, fistic. Ingrediente: 300 g caise 100 ml lichior de caise 1 plic gelatina 250 ml frisca 2 albusuri 50 g zahar 50 g de fistic   Mod de preparare: Speli caisele, le cureţi de sâmburi şi le tai în feli¬oare subţiri, pe care le […]

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • tort cu fructe si gelatina

1 comentariu

  1. Delicios arata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.