Spuma de iaurt cu fructe

Printeaza

Spuma de iaurt cu fructe din: gelatina, iaurt, zahar vanilat, zahar pudra, smantana, suc de lamaie, lichior de portocale, frisca, oua, fructe de padure.

Ingrediente:

  • 4 foiţe de gelatină
  • 300 g iaurt natural
  • 1 pachet zahăr vanilinat
  • 175 g zahăr pudră
  • 75 g smântână
  • 4 linguri suc de lămâie
  • lichior de portocale
  • 200 ml frişca
  • 2 albuşuri
  • 600 g amestec de fructe de pădure

 

Mod de preparare:

Spuma de iaurt cu fructe: Inmuiaţi gelatina în apă rece. Amestecaţi iaurtul, zahărul vanilinat, 125 g zahăr pudră, smântână, sucul de lămâie şi lichiorul.Stoarceţi gelatina, dizolvaţi-o conform instrucţiunilor de utilizare şi încorporaţi-o.

Bateţi frişca şi albuşurile separat. încorporaţi-le una după alta în iaurt, ime­diat ce acesta începe să se închege.

Turnaţi amestecul rezul­tat în formele pregătite (cea. 150 ml) şi lăsaţi-le 6 ore la rece.

Scurgeţi fructele şi pasaţi jumătate dintre ele cu restul de zahăr pudră. Răsturnaţi crema şi serviţi-o împreună cu piureul de fructe şi fructele întregi. Ornaţi-o după cum doriţi cu câte o felie subţire de lămâie sau portocală.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.