Spuma de iaurt cu fructe
PrinteazaSpuma de iaurt cu fructe din: gelatina, iaurt, zahar vanilat, zahar pudra, smantana, suc de lamaie, lichior de portocale, frisca, oua, fructe de padure.
Ingrediente:
- 4 foiţe de gelatină
- 300 g iaurt natural
- 1 pachet zahăr vanilinat
- 175 g zahăr pudră
- 75 g smântână
- 4 linguri suc de lămâie
- lichior de portocale
- 200 ml frişca
- 2 albuşuri
- 600 g amestec de fructe de pădure
Mod de preparare:
Spuma de iaurt cu fructe: Inmuiaţi gelatina în apă rece. Amestecaţi iaurtul, zahărul vanilinat, 125 g zahăr pudră, smântână, sucul de lămâie şi lichiorul.Stoarceţi gelatina, dizolvaţi-o conform instrucţiunilor de utilizare şi încorporaţi-o.
Bateţi frişca şi albuşurile separat. încorporaţi-le una după alta în iaurt, imediat ce acesta începe să se închege.
Turnaţi amestecul rezultat în formele pregătite (cea. 150 ml) şi lăsaţi-le 6 ore la rece.
Scurgeţi fructele şi pasaţi jumătate dintre ele cu restul de zahăr pudră. Răsturnaţi crema şi serviţi-o împreună cu piureul de fructe şi fructele întregi. Ornaţi-o după cum doriţi cu câte o felie subţire de lămâie sau portocală.
Poftă bună!