Spuma de iaurt cu sos de caspuni si mango
PrinteazaSpuma de iaurt cu sos de caspuni si mango din: frişcă lichidă, iaurt bine închegat, miere, esenta de migdale, foi de gelatina, apa minerala, zahar pudra, căpşune, lămâie, mango, zahar apa.
Ingrediente:
- 100 ml frişcă lichidă
- 250 g iaurt bine închegat
- 1 lingură miere
- 3 picături esenţă migdale
- 2 foi gelatină (4 g)
Pentru sosul de căpşune:
- 100 ml apă minerală
- 50 g zahăr pudră
- 250 g căpşune
- 1/2 lămâie
Pentru sosul de mango:
- 1 mango
- 2 linguri zahăr
- 50 ml apă
Mod de preparare:
Se prepara intai sosurile. Pentru cel cu capsune acestea se mixeazacu zaharul si sucul de lamaie. Se adauga apa, se amesteca si se strecoara. Se da la rece pana ce se prepara restul.
Pentru sosul de mango, fructul se taie cuburi mid care se pun la fiert cu zaharul si 50 ml apa. Se lasa 20 de minute sa fiarba, adaugand apa, daca este prea gros. Se lasa la racit.
Pentru spuma de iaurt, se inmoaie gelatina in apa rece, iar 2 linguri de iaurt se pun cu mierea pe foc cat sa se incalzeasca. Se trage vasul de pe foc si se adauga gelatina scursa.
Se amesteca si se lasa 5 minute sa se raceasca. Se adauga amestecul peste restul iaurtului, apoi frisca batuta si esenfa de migdale.
Se amesteca si apoi se repartizeaza in cupe alternativ cu sosul de capsune Si cel de mango. Se lasa la frigider pentru 2 ore.
Spuma de iaurt cu sos de caspuni si mango
Pofta buna!