Spuma inghetata cu fructul pasiunii

Printeaza

O reteta de spuma inghetata cu fructul pasiunii din: fructul pasiunii, smantana, foi de gelatina, zahar si dropsuri.

Ingrediente:Spuma inghetata cu fructul pasiunii

  • 8 bucati fructul pasiunii
  • 250 ml smantana lichida, foarte rece
  • 2 foi de gelatina
  • 60 g zahar
  • 4 dropsuri

 

Mod de preparare:

Tăiaţi fructele în două. Cu ajutorul unei linguriţe, adunaţi pulpa şi sucul şi treceţi-le printr-o strecură­toare cu găuri mari, dea­supra unui castron. Aruncaţi seminţele, înmuiaţi gelatina într-un bol cu apă rece.

Fierbeţi 100 ml de apă şi micşoraţi flacăra, adăugaţi zahărul şi sucul fructelor. Lăsaţi amestecul să fiarbă domol 5 min.

Stoarceţi gelatina şi, luând cratiţa de pe foc, încorporaţi-o în sirop. Omogenizaţi cu o spatulă şi lăsaţi să se răcorească. Apoi, turnaţi 2/3 din sirop într-un cas­tron de salată.

Bateţi frişca şi încorporaţi-o cu grijă în siropul din castron, îmbrăcaţi 4 castronele, la exterior, cu hârtie perga­ment, lăsând să depăşească cu 2 cm marginile.

Fixaţi hârtia cu agrafe de birou. Umpleţi castronaşele cu spumă, până depăşeşte cu 1 cm marginile castronaşului. Stropiţi spuma cu siropul rămas şi puneţi castronaşele în congelator timp de 2 h.

Scoateţi-le cu 10 min înainte de a le servi. înlătu­raţi gulerele de hârtie şi decoraţi cu bucăţele de drops.

Spuma inghetata cu fructul pasiunii

Spuma inghetata cu fructul pasiunii

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Puteai sa zici ca-i inghetata 🙂 nu spuma inghetata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.