Spuma inghetata cu fructul pasiunii
PrinteazaO reteta de spuma inghetata cu fructul pasiunii din: fructul pasiunii, smantana, foi de gelatina, zahar si dropsuri.
- 8 bucati fructul pasiunii
- 250 ml smantana lichida, foarte rece
- 2 foi de gelatina
- 60 g zahar
- 4 dropsuri
Mod de preparare:
Tăiaţi fructele în două. Cu ajutorul unei linguriţe, adunaţi pulpa şi sucul şi treceţi-le printr-o strecurătoare cu găuri mari, deasupra unui castron. Aruncaţi seminţele, înmuiaţi gelatina într-un bol cu apă rece.
Fierbeţi 100 ml de apă şi micşoraţi flacăra, adăugaţi zahărul şi sucul fructelor. Lăsaţi amestecul să fiarbă domol 5 min.
Stoarceţi gelatina şi, luând cratiţa de pe foc, încorporaţi-o în sirop. Omogenizaţi cu o spatulă şi lăsaţi să se răcorească. Apoi, turnaţi 2/3 din sirop într-un castron de salată.
Bateţi frişca şi încorporaţi-o cu grijă în siropul din castron, îmbrăcaţi 4 castronele, la exterior, cu hârtie pergament, lăsând să depăşească cu 2 cm marginile.
Fixaţi hârtia cu agrafe de birou. Umpleţi castronaşele cu spumă, până depăşeşte cu 1 cm marginile castronaşului. Stropiţi spuma cu siropul rămas şi puneţi castronaşele în congelator timp de 2 h.
Scoateţi-le cu 10 min înainte de a le servi. înlăturaţi gulerele de hârtie şi decoraţi cu bucăţele de drops.
Spuma inghetata cu fructul pasiunii
Pofta buna!
Puteai sa zici ca-i inghetata 🙂 nu spuma inghetata