Spumă îngheţată de lămâie
PrinteazaO reteta de spuma inghetata de lamaie din: budinca de vanilie, coaja de lamaie, smantana si biscuiti cu lamaie.
- 300g de lemon curd (sau budincă de vanilie)
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 300ml de smântână lichidă (pentru frişcă)
- 25g de biscuiţi crocanţi cu lămâie, plus extra pentru servit
Mod de preparare:
Se aşază într-un bol mare două treimi din crema de lămâie, coaja de lămâie şi smântâna lichidă şi se bate totul cu mixerul până îşi ţine forma. Se toarnă deasupra restul de cremă de lămâie şi se împarte în şase castroane sau pahare mici – astfel, crema de lămâie de deasupra se va amesteca puţin cu crema cu frişcă.
Se aşază paharele pe o tavă mică. Se acoperă totul cu folie alimentară şi se lasă la congelator până aproape de servire.
Se pun biscuiţii într-o pungă de plastic rezistentă şi se fărâmiţează trecând cu sucitorul peste pungă. Înainte de servire, se scot paharele din congelator (conţinutul ar trebui să fie foarte rece, dar încă cremos), se presară cu firimituri de biscuiţi şi se servesc.
Spumă îngheţată de lămâie
Pofta buna!