Spumă de mango cu rodie
PrinteazaSpumă de mango cu rodie din: aluat de foitaj, frisca, mango, litchii, rodie, zahar pudra, zahar vanilinat, scortisoara, gelatina alimentara, menta verde.
- un pachet aluat de foitaj
- 500 ml frisca
- 3 bucati mango
- o conserva de litchii
- o rodie
- 150 g zahar pudra
- doua pliculete zahar vanilinat
- o lingurita cu scortisoara
- 15 g gelatina alimentara
- menta verde
Mod de preparare:
Intinde aluatul de foitaj, se preseză cu un sucitor, se înţeapă din loc în loc cu b furculiţă şi se decupează rondele.
Se presară cu zahăr vanilinat şi scorţişoară, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la foc mediu până devin aurii.
Se curăţă seminţele de rodie, se pun într-un bol şi se pasează. Se trece sucul obţinut printr-o strecurătoare şi se pune într-un bol.
Gelatina se pune la înmuiat în puţin suc de rodie apoi se topeşte la bain-marie şi se lasă să se răcească.
Bucăţile de mango se spală, se curăţă de miez, se aruncă coaja şi miezul se taie cuburi.
Se pune într-un bol, se pasează, apoi se amestecă bine cu zahărul pudră.
Se adaugă frişca mixată separat, sucul de rodie, gelatina şi se amestecă până se omogenizează compoziţia.
Se tapetează forme cu folie alimentară, se pune un cerc de aluat, cremă, iar cerc şi restul de cremă.
Se introduc la rece minim o oră apoi se servesc.
Se servesc decorate cu litchii scurse de suc si frunze de menta.
Spumă de mango cu rodie
Pofta buna!
Retete asta e chiar buna