Spuma de mango
PrinteazaO reteta delicioasa de spuma de mango din: fructe de mango, vin alb, miere, coaja si suc de lamaie, suc de portocala, esenta flori de portocal, albusuri de ou si zahar pudra.
- 1 kg fructe foarte coapte de mango
- 100 ml vin alb dulce sau apa
- 1 lingura miere
- coaja rasa si sucul de la 1/2 lamaie
- sucul de la 1 portocala mare
- 1 lingurita esenta flori de portocal, optional
- 2 albusuri de ou
- 2 linguri de zahar pudra
Mod de preparare:
Se descojesc fructele de mango, se curăţă de sâmburi, iar pulpa se piurează cu mixerul sau într-un blender Se pun într-o cratiţă vinul sau apa, mierea, coaja şi sucul de lămâie, sucul de portocale si esenţa de flori de portocal, opţional, şi se dă în clocot. Se fierbe la foc mare până când lichidul scade la circa 3 linguri.
Se lasă compoziţia să se răcească, apoi se înglobează în piureul de mango.
Se bat albuşurile spumă până când se întăresc, apoi se adaugă treptat zahărul bătând în continuare. Se amestecă albuşurile bătute cu piureul de mango, Se pune compoziţia în pahare sau într-un castron mare şi se răceşte 2 ore înainte de a servi.
Spuma de mango
Pofta buna!