Spuma de mango

Printeaza

O reteta delicioasa de spuma de mango din: fructe de mango, vin alb, miere, coaja si suc de lamaie, suc de portocala, esenta flori de portocal, albusuri de ou si zahar pudra.

Ingrediente:Spuma de mango

  • 1 kg fructe foarte coapte de mango
  • 100 ml vin alb dulce sau apa
  • 1 lingura miere
  • coaja rasa si sucul de la 1/2 lamaie
  • sucul de la 1 portocala mare
  • 1 lingurita esenta flori de portocal, optional
  • 2 albusuri de ou
  • 2 linguri de zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se descojesc fructele de mango, se curăţă de sâmburi, iar pulpa se piurează cu mixerul sau într-un blender Se pun într-o cratiţă vinul sau apa, mierea, coaja şi sucul de lămâie, sucul de portocale si esenţa de flori de portocal, opţional, şi se dă în clocot. Se fierbe la foc mare până când lichi­dul scade la circa 3 linguri.

Se lasă compoziţia să se răcească, apoi se înglobează în piureul de mango.

Se bat albuşurile spumă până când se întăresc, apoi se adaugă treptat zahă­rul bătând în continuare. Se amestecă albuşurile bătute cu piureul de mango, Se pune compoziţia în pahare sau într-un castron mare şi se răceşte 2 ore înainte de a servi.

Spuma de mango

Spuma de mango

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.