Spuma de fasole boabe din: fasole alba, ulei, ceapa, gogosar murat, pastarnac, morcov, masline, sare, piper. Ingrediente: 1/4 kg fasole albă 4 linguri cu ulei 1 ceapă 1 gogoşar murat 1 păstârnac 1 morcov 10 măsline sare piper Mod de preparare: Spălaţi fasolea, o acoperiţi cu apă rece, daţi în câteva clocote şi aruncaţi […]
Spuma de mere cu fulgi de migdale
PrinteazaSpuma de mere cu fulgi de migdale din: compot de mere, zahar, smantana, gelatina, scortisoara, fulgi de migdale.
- 1 borcan compot de mere (de cca 370 ml)
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 150 ml smântână dulce pentru frişcă
- 1 plic (10 g) praf de gelatină
- zahăr şi zeamă de lămâie
- scorţişoară măcinată
- fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se strecoară compotul, sucul se completează cu apă să fie 200 ml, şi se toarnă înapoi peste mere.
Se pune la fiert, se aromatizează cu zahărul vanilat, se îndulceşte după gust şi merele se zdrobesc cu o furculiţă.
Se ia de pe foc, se adaugă praful de gelatină şi se amestecă până ce se dizolvă.
Se lasă la răcorit, între timp se reglează gustul cu puţină zeamă de lămâie.
Se bate spumă tare smântână pentru frişcă. Jumătate din piureul de mere se împarte în 4 pahare şi se presară cu scorţişoară.
Restul piureului se amestecă cu jumătate din frişcă şi se pune în pahare peste piureul simplu.
Se ornează cu frişca rămasă, fulgi de migdale şi scorţişoară.
Spuma de mere cu fulgi de migdale
Pofta buna!
Spuma de fructe (capsuni, fragi, zmeura, mure)
Spuma de fructe (capsuni, fragi, zmeura, mure) din: oua, zahar, fructe proaspete. Ingrediente: 2 albusuri crude 2-3 linguri zahăr 1 pahar fructe proaspete care pot fi pasate uşor (căpşuni, fragi, zmeură, afine, mure etc.) Mod de preparare: Albuşurile se pun într-un castron şi se bat bine cu telul sau cu mixerul. Se adaugă puţin câte […]
Pofta buna!