Spuma de mure cu lamaie si frisca
PrinteazaSpuma de mure cu lamaie si frisca din: mure, zahăr, suc de lămâie, gelatină pudră, frişcă, albuş de ou.
- 250 g mure
- 50 g zahăr
- sucul de la 1/2 lămâie
- 8 g gelatină pudrăi
- 80 ml frişcă
- 1 albuş de ou
Mod de preparare:
Se spală murele, apoi se fierb la foc mic împreună cu zahărul şi sucul de lămâie până când zahărul este complet dizolvat.
Separat, într-un castron, se amestecă gelatina cu puţină apă, se încălzeşte pentru a se dizolva, apoi se adaugă peste mure şi se amestecă.
Se prepară un piure de mure în mixer sau blender şi se strecoară printr-o sită foarte fină. Se bat bine frişca şi albuşul de ou.
Peste mure se adaugă mai întâi frişca, apoi albuşul, cu grijă, pentru ca frişca şi albuşul sa nu se dezumfle.
Pofta buna!