Spumă de turtă dulce cu capsuni
PrinteazaO reteta delicioasa de spuma de turta dulce cu capsuni din: turta dulce, foi de gelatina, oua, zahar, frisca, lamaie, portocala, unt, sirop de rodii si capsuni.
- 100 g turtă dulce
- 4 foi gelatină
- 2 ouă
- 50 g zahăr
- 250 ml frişcă
- 1 lămâie
- 1 portocală
- 50 g unt
- 2 linguri sirop de rodii
- 400 g căpşuni
Mod de preparare:
Se taie cuburi turta dulce şi se lasă să se usuce peste noapte în cuptorul încălzit la 50 °C. Se lasă să se răcească şi se macină, obţinându-se un pesmet.
Se inmaoie gelatina in apa rece. Se bat ouale cu zahar. Se inglobeaza pesmetul. Se dizolva separat gelatina la foc moale si se inglobeaza compozitia de oua.
Se lasă să se întărească la frigider cca 30 min. Apoi se încorporează frişca bătută şi se mai dă la frigider 30 min. Se storc lămâia şi portocala.
Se topeşte untul şi se adaugă siropul de rodii şi sucul de lămâie şi portocală, se amestecă bine şi se lasă să fiarbă până ce-şi reduce volumul, obţinându-se o consistenţă de sirop.
Se toarna siropul peste capsuni si se servesc alaturi de spuma de turta dulce.
Pofta buna!