Stavrid cu sos picant
PrinteazaStavrid cu sos picant din: stavrid, ulei, faina, rosii din bulion, usturoi, cimbru, bulion de tomate, vin, verdeata, condimente, sari si piper.
- 1 kg stavrid
- 125 g ulei
- 75 g făină
- 500 g roşii din bulion
- 25 g usturoi
- 1 fir cimbru
- 80 g bulion de tomate
- 100 ml vin
- verdeaţă
- condimente
- piper
- sare
Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se spală, se porţionează şi se condimentează cu sare, piper, cimbru pisat. Se trec bucăţile de peşte prin făină şi se prăjesc în ulei.
In uleiul rămas se căleşte făină fără a se rumeni, se adaugă mujdeiul de usturoi, apoi se stinge cu bulion amestecat cu apă şi se mai fierbe sosul 10 minute.
Se pun apoi în sos bucăţile de peşte, se aşază pe fiecare bucată de peşte câte o jumătate de roşie, se adaugă vinul şi se dă cratiţa la cuptor timp de 20 de minute. La servit se presară verdeaţă.
Stavrid cu sos picant
Poftă bună!