Stavrid cu sos picant

Printeaza

Stavrid cu sos picant din: stavrid, ulei, faina, rosii din bulion, usturoi, cimbru, bulion de tomate, vin, verdeata, condimente, sari si piper.

Ingrediente:Stavrid cu sos picant

  • 1 kg stavrid
  • 125 g ulei
  • 75 g făină
  • 500 g roşii din bulion
  • 25 g usturoi
  • 1 fir cimbru
  • 80 g bulion de tomate
  • 100 ml vin
  • verdeaţă
  • condimente
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se spală, se porţionează şi se condimentează cu sare, piper, cimbru pisat. Se trec bucăţile de peşte prin făină şi se prăjesc în ulei.

In uleiul rămas se căleşte făină fără a se rumeni, se adaugă mujdeiul de usturoi, apoi se stinge cu bulion amestecat cu apă şi se mai fierbe sosul 10 minute.

Se pun apoi în sos bucăţile de peşte, se aşază pe fiecare bucată de peşte câte o jumătate de roşie, se adaugă vinul şi se dă cratiţa la cuptor timp de 20 de minute. La servit se presară verdeaţă.

Stavrid cu sos picant

Stavrid cu sos picant

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.