Stea cu ciocolata si lichior de oua
Printeaza
O reteta delicioasa de stea cu ciocolata,faina, praf de copt, migdale, zahar vanilat, gelatina, smantana, lichior de oua, zahar pudra si fistic.
- 300g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 100 g migdale
- 3 linguri zahăr vanilat
- 1/2 pachet gelatină
- 3/4 l smântână
- 6 linguri lichior de ouă
- 200 g zahăr pudră
- 80 g fistic mărunţit
- 50 g ciocolată rasă
Mod de preparare:
Baţi untul spumă cu 150 g zahăr şi adaugi ouăle. Incorporezi apoi faina şi praful de copt. Ungi cu unt o tavă cu diametrul de 26 cm şi se torni în ea un sfert din aluat. Pui la cuptor la foc potrivit timp de 10 minute. Amesteci migdalele cu 2 linguri de zahăr vanilat.
Adaugi un sfert din ele peste blat şi mai laşi 15 minute la cuptor.
Procedezi aşa de încă 3 ori. Faci un şablon în formă de stea şi tai cu el hiaturile. Laşi gelatina să se umfle cu 3 linguri de apă. Baţi bine smântână cu restul de zahăr vanilat şi zahăr, încălzeşti gelatina amestecând continuu, după care o amesteci uşor cu compoziţia de smântână. Adaugi 4 linguri de lichior de ouă.
Pui compoziţia în straturi egale pe hiaturile de tort. Amesteci zahărul pudră cu restul de lichior de ouă şi torni compoziţia peste tort, cu atenţie să fie acoperit tot.
Laşi 1 oră în frigider. Inainte de a servi tortul, îl ornezi cu ciocolata rasă şi decorezi lateralele cu fistic măcinat.
Pofta buna!