Stea cu ciocolata si lichior

Printeaza

Stea cu ciocolata si lichior din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, migdale, zahar vanilat, gelatina, lichior de oua, zahar pudra, fistic, ciocolata.

Ingrediente:Stea cu ciocolata si lichior

  • 75 g unt
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 300g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 g migdale
  • 3 linguri zahar vanilat
  • 1/2 pachet gelatina
  • 1 smantana
  • 6 linguri lichior de oua
  • 200 g zahar pudra
  • 80 g fistic maruntit
  • 50 g ciocolata rasa

 

Mod de preparare:

Bati untul spuma cu 150 g zahar si adaugi ouale. Incorporezi apoi faina si praful de copt. Ungi cu unt o tava cu diametrul de 26 cm si torni in ea un sfert din aluat.

Pui la cuptor la foe potrivit timp de 10 minute. Amesteci migdalele cu 2 linguri de zahar vanilat. Adaugi un sfert din ele peste blat si mai lasi 15 minu­te la cuptor.

Procedezi asa de inca 3 ori. Faci un sablon in forma de stea si tai cu el blaturile. Lasi gelatina sa se unfle cu 3 linguri de apa.

Bati bi­ne smantana cu restul de zahar vanilat si zahar. Incalzesti gelatina amestecand continuu, dupa care o amesteci usor cu compozitia de smanta­na. Adaugi 4 linguri de lichior de oua.

Pui compozitia in straturi egale pe blaturile de tort. Amesteci zaharul pudra cu restul de lichior de oua si torni compozitia peste tort, cu atentie sa fie acoperit tot.

Lasi 1 ora in frigider. Inainte de a servi tortul, il ornezi cu ciocolata rasa si decorezi lateralele cu fistic macinat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.