Steak cu verdeata si ciuperci
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de steak cu verdeata si ciuperci din: patrunjel, ciuperci, morcovi, unt, sare, piper, carne, ulei de floarea soarelui si unt cu verdeata.
- 1 legătură de pătrunjel
- 250 g de ciuperci
- 1 legătură de morcovi
- 1 lingură de unt
- sare
- piper
- 4 bucăţi de carne (a 180 g)
- 1 lingură de ulei de floarea soarelui
- 40 g de unt cu verdeaţă
Mod de preparare:
Spălaţi pătrunjelul, apoi tocaţi-l mărunt. Curăţaţi ciupercile şi tăiaţi-leîn patru. Curăţaţi morcovii, apoi tăiaţi-i rondele. Incingeţi untul într-o tigaie cu fundul dublu. Căliţi acolo ciupercile şi morcovii cca. 5 minute şi turnaţi puţină apă.
Condimentaţi-le cu sare şi piper. Adăugaţi pătrunjelul. Spălaţi carnea şi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie. încingeţi uleiul într-o a doua tigaie şi prăjiţi carnea pe fiecare parte câte 3-4 minute. Luaţi-o de pe foc şi condimentaţi-o cu sare şi piper, înfăşuraţi-o în folie de aluminiu şi lăsaţi-o să se liniştească.
Aşezaţi carnea pe farfurii împreună cu amestecul de legume, morcovi şi ciuperci. împărţiţi untul cu verdeaţă în 4 bucăţi şi aşezaţi-le peste carne.
Steak cu verdeata si ciuperci
Poftă bună!