Steak de vita cu sos de mustar, ruccola si parmezan
PrinteazaSteak de vita cu sos de mustar, ruccola si parmezan din: ruccola, fileuri de vita, rosii cherry, ceapa, usturoi, smantana, boabe de mustar, mustar, ulei, vin alb, arahide, cascaval, sare, piper.
- 200g ruccola
- 4 filleuri de vita(aprox. 180g)
- 200g rosii cherry
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 250 ml smantana
- 1 lingurita boabe mustar
- 4 linguri mustar
- 2 linguri ulei
- 50 ml de vin alb
- 1 lingura de arahide prajite si tocate
- 2 linguri de cascaval ras
- sare si piper
Mod de preparare:
Se curata ruccola, se indeparteaza cotoarele, se spala si se usuca. Se spala rosiile si se taie in jumatati, dupa care se amesteca cu ruccola si se adauga arahidele, sare si piper.
Pentru sos, se toaca usturoiul si ceapa si se amesteca cu 200 ml de smantana si cele 4 linguri de mustar. Dupa omogenizare se adauga si restul de smantana, sare si piper. Se piseaza boabele de mustar si se adauga piper. Carnea se sterge si se da prin amestecul de mustar dupa care se prajeste in doua linguri de ulei.
Se scoate, se infasoara in folie de aluminiu si se lasa 10 minute sa se odihneasca. In uleiul in care s-a prajit carnea se adauga vinul si se fierbe 2 minute. Se combina cu sosul si se mai paseaza o data. Pe o farfurie se pune o lingura de sos, se aseaza friptura si deasupra se pune salata. Se presara parmezan ras.
Steak de vita cu sos de mustar, ruccola si parmezan
Pofta buna!