Steak de vita
PrinteazaSteak de vita din: ulei de unt, steak de vita, ceapa, faina, ulei, sare.
- 2 linguri de ulei de unt
- 4 steak-uri de vită (a 180 g)
- 2 cepe
- 100 g făină
- 500 ml ulei pentru prăjit
- sare
Mod de preparare:
Se încinge foarte tare uleiul de unt într-o tigaie mare de fontă, în care se prăjesc apoi steak-urile pe ambele părţi circa 2 până la 3 minute. Exteriorul bucăţilor de carne trebuie să aibă o frumoasă culoare maronie, iar în interior carnea trebuie să fie mustoasă şi rozalie.
Se scot din tigaie steak-urile prăjite şi se păstrează la cald, în cuptor.
Se curăţă ceapa şi se taie rondele foarte subţiri, care apoi se dau prin făină. Se încinge grăsimea pentru prăjit într-o cratiţă înaltă sau în friteuză până la cca. 160 °C, în care se prăjesc apoi rondelele de ceapă timp de 10 minute.
Rondelele prăjite se scot cu o spumieră şi se lasă la scurs pe un prosop de hârtie. Se sărează după gust. Steak-urile se servesc împreună cu ceapa şi cu salată.
Pofta buna!