Steak de vita

Printeaza

Steak de vita din: ulei de unt, steak de vita, ceapa, faina, ulei, sare.

Ingrediente:Steak de vita

  • 2 linguri de ulei de unt
  • 4 steak-uri de vită (a 180 g)
  • 2 cepe
  • 100 g făină
  • 500 ml ulei pentru prăjit
  • sare

 

Mod de preparare:

Se încinge foarte tare uleiul de unt într-o tigaie mare de fontă, în care se prăjesc apoi steak-urile pe ambele părţi circa 2 până la 3 minute. Exteriorul bucăţilor de carne trebuie să aibă o frumoasă culoare maronie, iar în interior carnea trebuie să fie mustoasă şi rozalie.

Se scot din tigaie steak-urile prăjite şi se păstrează la cald, în cuptor.

Se curăţă ceapa şi se taie rondele foarte subţiri, care apoi se dau prin făină. Se încinge grăsimea pentru prăjit într-o cratiţă înaltă sau în friteuză până la cca. 160 °C, în care se prăjesc apoi rondelele de ceapă timp de 10 minute.

Rondelele prăjite se scot cu o spumieră şi se lasă la scurs pe un prosop de hârtie. Se sărează după gust. Steak-urile se servesc împreună cu ceapa şi cu salată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.