Steak de vitel
PrinteazaSteak de vitel din: cotlet de vitel, sare, piper, ulei de masline, vin, ceapa verde, ou, mustar, unt, ciuperci.
- 600-800 g cotlet de vitel
- sare
- piper
- 100 ml ulei de masline
- 100 ml vin
- 3 cepe verzi
- 1 ou
- 1 lingurita mustar
- 1 lingurita unt
- ciuperci
Mod de preparare:
Se taie cotletele în felii groase. Se sărează, se piperează, se ung cu ulei şi se dau la frigider cca 1 oră. Se toarnă vinul într-o oală şi se lasă să fiar’bă la foc mediu, până ce se evaporă pe jumătate. Se separă oul.
Se curăţă ceapa verde, se spală şi se taie rondele. Se bate gălbenuşul cu muştar şi se înglobează rondelele de ceapă verde.
Fripturile de viţel se prăjesc la foc iute pe ambele feţe, în ulei încins. Se reduce apoi temperatura şi se prăjeşte carnea la foc moale, cca 3-4 minute. La final, se repartizează pe carne compoziţia de ceapă verde.
Se încinge cuptorul la 150 °C.
Se mai coc fripturile până sunt gata. Se strecoară sosul printr-o sită şi se adaugă unt şi vin; se încălzesc puţin împreună. Se repartizează fripturile pe farfurii şi se toarnă deasupra sosul.
Se servesc cu ciuperci.
Pofta buna!