Steak la gratar cu unt aromat si verdeturi
PrinteazaSteak la gratar cu unt aromat si verdeturi din: ceafă sau scăricică de porc, ulei, suc de lămâie, sare de mare, unt, verdeturi, usturoi.
Ingrediente pentru friptura:
- 4 felii de ceafă sau scăricică de porc (200 g fiecare)
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita suc de lămâie
Ingrediente pentru unt aromat:
- 1/2 linguriţă sare de mare
- 100 g unt moale
- 3 linguri amestec de verdeţuri tocate
- 1 căţel de usturoi
Mod de preparare:
Se unge carnea cu un amestec de ulei şi-suc de lămâie. Se înfăşoară în folie şi se lasă să se marineze cca 2 ore.
Se prepară untul aromat: se bate untul cu sare şi se înglobează verdeaţa şi usturoiul tocat.
Se modelează sub formă de rulou şi se înfă-şoară în folie; se dă la frigider.
Se aşază bucăţile de carne pe mijlocul grătarului încins şi se frig cca 7-9 min. pe fiecare parte.
Apoi se înfăşoară în folie de aluminiu şi se lasă să se odihnească 5 min.
Se despachetează carnea şi se taie felii groase de cca 1 cm. Se împarte în porţii şi se aşază pe fiecare dintre ele câte 2 felii de unt.
Se piperează; eventual se şi sărează.
Steak la gratar cu unt aromat si verdeturi
Pofta buna!