Steak la gratar cu unt aromat si verdeturi

Printeaza

Steak la gratar cu unt aromat si verdeturi din: ceafă sau scăricică de porc, ulei, suc de lămâie, sare de mare, unt, verdeturi, usturoi.

Ingrediente pentru friptura: 

  •  4 felii de ceafă sau scăricică de porc (200 g fiecare)
  •  2 linguri ulei
  •  1 lingurita suc de lămâie

Ingrediente pentru unt aromat:

  •  1/2  linguriţă sare de mare
  •  100 g unt moale
  •  3 linguri amestec de verdeţuri tocate
  •  1 căţel de usturoi

 

Mod de preparare:

Se unge carnea cu un amestec de ulei şi-suc de lă­mâie. Se înfăşoară în folie şi se lasă să se marineze cca 2 ore.

Se prepară untul aromat: se bate untul cu sare şi se înglo­bează verdeaţa şi usturoiul tocat.

Se modelează sub for­mă de rulou şi se înfă-şoară în folie; se dă la frigider.

Se aşază bucăţile de carne pe mijlocul grătarului încins şi se frig cca 7-9 min. pe fie­care parte.

Apoi se înfăşoară în folie de aluminiu şi se lasă să se odihnească 5 min.

Se despachetează carnea şi se taie felii groase de cca 1 cm. Se împarte în porţii şi se aşază pe fiecare dintre ele câte 2 felii de unt.

Se pipe­rează; eventual se şi sărează.

 

Steak la gratar cu unt aromat si verdeturi

Steak_la_gratar_cu_unt_aromat_si_verdeturi

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.