Steak in sos de salsa
PrinteazaSteak in sos de salsa
Ingrediente:
Pentru steak:
- 6 rosii cherry
- 1 ardei iute rosu
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de ulei
- cate 1 lingura de cimbru si rozmarin tocat
- 100 ml supa
- sare
- piper
- 4 bucati ceafa de porc
Pentru salsa de rosii:
- 1 arpagic
- 1 lingura ulei
- 1 lingurita miere
- 100 ml supa
- 2 rosii
- sue de lamaie
- sare
- piper cayenne
Pentru salsa cu ananas:
- 250 g ananas (conserva)
- cate 1 ardei iute rosu si verde
- sucul de la 1 portocala
- 1 lingura coriandru tocat
- 1 lingurita miere
- sare
Preparare:
Taiati rosiile in doua, ardeiul iute inele, iar arpagicul si usturoiul felii rotunde. Caliti rosiile si arpagicul in ulei.
Adaugati ardeiul iute, usturoiul si verdeata si stingeti cu supa. Lasati sosul sa dea in fiert, apoi condimentati-l.
Salsa de rosii: taiati arpagicul cubulete si caliti-l. Adaugati mierea, supa si rosiile tocate si lasati totul sa fiarba circa 10 minute. Condimentati sosul cu suc de lamaie, sare si piper.
Salsa de ananas: tocati fructele marunt, iar ardeiul iute inele. Amestecati totul cu suc de portocala, coriandru, miere si sare.
Condimentati carnea si tineti-o pe tigaia grill circa 4 minute pe fiecare parte. Incalziti amestecul cu rosii in tigaie si serviti.
Steak in sos de salsa
Pofta buna!
Foarte buna reteta asta. Sosul de salsa are o aroma foarte placuta.