Steak cu salată de roşii rumenite
PrinteazaO reteta delicioasa de steak cu salata de rosii rumenite din: coaja de lamaie, usturoi, boabe de piper negru, oregano uscat, piper de cayenne, sare grunjoasa, vrabioara macra de vita, rosii, coriandru, menta, ceapa rosie, ardei iute, ulei de masline, zeama de lamaie si salata.
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 2 catei de usturoi
- 1/2 lingurita boabe de piper negru
- 1 lingurita oregano uscat
- 1/2 lingurita piper de Cayenne
- 1/2 lingurita sare grunjoasa
- 1×150 g vrabioara macra de vita
pentru salata de rosii prajite:
- 3 rosii mari
- 1 legatura mica de coriandru proaspat
- 1 legatura de menta proaspata
- 1 ceapa rosie, taiata marunt
- 1 ardei iute verde, taiat marunt
- 2 lingurite ulei de masline
- zeama de la 1/2 lamaie
- sare si piper negru, proaspat macinat
- salata cu frunze, pentru servire
Mod de preparare:
Intr-un mojar, un robot de bucătărie sau o râşniţa de cafea, se mărunţesc coaja de lămâie, usturoiul, boabele de piper şi seminţele de chimen, până când se omogenizează.
Se adaugă oregano, piperul de Cayenne şi sarea, apoi se pisează toate ingredientele.
Carnea se freacă bine cu amestecul de condimente şi se pune la păstrat una sau două ore. între timp, se taie roşiile în două, de-a lungul, şi se pun pe un grătar sau într-o tigaie obişnuită sau grill, cu suprafeţele tăiate în jos. Se rumenesc 5-8 minute, până când se înmoaie şi încep să se carbonizeze.
Ierburile proaspete se taie mărunt şi se amestecă cu roşiile, ceapa, ardeiul iute, uleiul şi zeama de lămâie. Se asezonează bine, după gust.
Steak-urile se frig pe grătar sau într-o tigaie obişnuită sau grill, cca. 3-4 minute pe fiecare parte. Se servesc cu roşiile rumenite si salată verde.
Steak cu salată de roşii rumenite
Pofta buna!