Tom Yum Autentic: Rețetă Tradițională Thai din: apa, creveti, ciuperci, lemongrass, lime, radacina de galangal, ardei iute, usturoi, pasta tom yum, suc de lamaie, sos de peste, zahar, frunze de coriandru. Originea exactă a supei Tom Yum nu este clar documentată, dar se știe că este o supă tradițională în bucătăria thailandeză de secole. A […]
Steak de vita cu sos chimichurri
PrinteazaSteak de vita cu sos chimichurri din: steakuri de vită, sare, piper, usturoi, ulei de măsline, oţet de vin alb, vin dulce, coriandru verde, oregano verde, suc de lămâie.
Ingrediente:
- 4 steakuri de vită de cca 200 g fiecare
- sare, piper
- 4 căţei de usturoi
- 120 ml ulei de măsline
- 60 ml oţet de vin alb
- 6 linguri vin dulce
- 1 legătură coriandru verde
- 2 linguri frunzuliţe de oregano verde
- 3 linguri suc de lămâie
Mod de preparare:
pisează usturoiul şi se adaugă ulei de măsline, oţet, vin, coriandru şi oregano verde tocate, precum şi suc de lămâie; se pasează sosul.
sărează şi se piperează fripturile şi se ung cu sos. Se aşază pe grătarul încins şi se prăjesc cca 5 min. pe ambele feţe.
La jumătatea timpului de frigere se întorc fripturile de 90 °, astfel încât să se; formeze un model de grilă. Se servesc cu restul de sos.
Steak de vita cu sos chimichurri
Pofta buna!
Coacaze: Istorie, Cultivare, Beneficii pentru Sănătate, Contraindicații – Ghidul Complet
Coacaze: Istorie, Cultivare, Beneficii pentru Sănătate, Contraindicații – Ghidul Complet. Coacazele sunt mici fructe de pădure care pot fi roșii, negre sau albe și sunt cunoscute pentru beneficiile lor nutriționale. Ele au o istorie lungă de cultivare și au fost folosite atât în scopuri medicinale, cât și culinare. Istorie: Coacazele au fost cultivate pentru prima […]