Steaua Viflaimului
PrinteazaSteaua Viflaimului
- 8 oua
- 10 linguri zahar
- 7 linguri faina
- Zahar vanilat
- 1 praf de sare
-pentru sirop
- 400 h zahar
- Coaja de lamaie
- 400 ml apa
- Zahar vanilat
-pentru crema
- 300 g unt
- Zeama de la 2 lamai
- 300 ml lapte
- 1-2 linguri faina
- 300 g zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 2 linguri cacao
- Biscuiti in forma de romb
- 200 g fulgi de migdale
- 2 rondele ananas din compot
- Ornamente de martipan in forma de stea
Preparare:
Se da drumu la cuptor la o temperatura de 120 grade C si se pregateste forma de copt cu unt si faina. Se separa oualele, peste galbenusuri se presara 1 praf de sare, iar albusurile se bat spuma. Se adauga in ploaie zaharul, vanilia, galbenusurile, iar la sfarsit se pune faina cernuta si se amesteca usor sa nu se formeze cocoloase.
Se pune compozitia in tava si se aranjeaza uniform cu o paleta speciala. Se da la cuptor pentru 30 de minute la foc potrivit. Intre timp se face siropul. Se caramelizeaza zaharul si se pune apa, vanilia, coaja de lamaie si se fierbe la foc mic pana se obtine un sirop legat. Intr-o craticioara se poune faina, laptele, zaharul vanilat si coaja de lamaie si se pune sa fiarba la fa foc mic sa nu se prinda.
Se amesteca incontinuu pana capata consistenta unei creme. Dupa ce a fiert se lasa sa se raceasca. Untul se pune intr-un bol de plastic si se amesteca cu mixerul pana se obtine o crema fina. Se scoate blatul de la cuptor si se lasa sa se raceasca, se imparte in 3 si se insiropeaza. Se asaza prima foaie pe un platou si se pregatesc cremele.
Untul se amesteca cu crema treptat pana se incorporeaza toata si se imparte in 2 boluri. Jumatate se amesteca cu zeama de lamaie si jumatate cu cacao.. in interior se pune crema de lamaie, iar exteriorul se imbraca cu crema alba sau ciocolata alba. Tortul se orneaza cu fulgi de migdale coapte, stelute de martipan si stelute de ananas.
Pofta buna!