Steluţe cu chimen

Printeaza

Steluţe cu chimen

Steluţe cu chimen

Ingrediente:

  • două pachete foitaj
  • 250 g mozzarela
  • 250 g roşii cherry
  • 100 g parmezan
  • două linguriţe de oregano uscat
  • o linguriţă de cimbru uscat
  • doi căţei de usturoi
  • seminţe de susan
  • două ouă
  • seminţe de chimen
  • smântână
  • mărar

Preparare:

Seminţele de susan se prăjesc într-o tigaie fără ulei şi se lasă să se răcească.

Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei ca să nu se rupă foile. Se întind puţin cu un sucitor, ca să nu crească prea mult la copt.

O foaie se unge cu ou bătut, se presară verdeaţa uscată, două linguri de seminţe de susan şi usturoiul pisat. Se aşază din loc în loc, la distanţe egale, cubuleţe sau felii subţiri de mozzarela.

Se aşază deasupra roşii cherry tăiate felii, se suprapune a doua foaie şi se decupează steluţe cu o formă specială sau se pot tăia cu un cuţit.

Se aşază steluţele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt, se ung cu ou bătut, se presară parmezan ras şi o lingură de seminţe de chimen.

Se introduce tava în cuptor şi se coc timp de 25-30 de minute la foc iute.

Steluţe cu chimen

Steluţe cu chimen.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.