Stelute cu crema
PrinteazaStelute cu crema din: zahar, unt, ou, faina, praf de copt, coaja de portocala, crema de ciocolata.
Pentru aluat:
- 100 g zahăr
- 200 g unt
- 1 ou
- 300 g făină
- 1 plic praf de copt
- coaja de la 2 portocale
Pentru cremă:
- 200 g cremă de ciocolată cu arahide sau 1 plic glazură
Mod de preparare:
Mixezi intr-un bol untul moale impreuna cu zahărul, coaja de portocală şi oul, până se dizolvă zahărul. Incorporezi treptat făina cernută împreună cu praful de copt şi omogenizezi.
Inveleşti aluatul în folie de plastic şi îl păstrezi 1 oră în frigider. Pe masa de lucru presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 4-5 mm şi 11 tai cu formele pentru fursecuri. Le pui în tava tapetată cu hârtie de copt şi le coci 10 minute, la foc mediu.
Ungi jumătate dintre fursecuri cu cremă de ciocolată sau cu gem şi le uneşti cu fursecurile neunse. Le poţi decora cu glazură de ciocolată pregătită conform instrucţitmilor de pe plic şi cu mici drajeuri colorate.
Stelute cu crema
Pofta buna!