Stelute cu peltea

Printeaza

Stelute cu peltea din: faina, zahar, praf de copt, unt, alune, peltea.

Ingrediente:Stelute_cu_peltea

Pentru aluat:

  • 375 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  •  200 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 250 g unt
  • 1 albuş
  • 125 g alune măcinate

Pentru umplutură:

  • 100 g zahăr pudră
  • zahăr cristal
  • 150 g peltea de gutui

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu praf de copt, zahăr tos şi zahăr vanilat. Se adaugă bucăţele de unt rece, albuş şi alune măcinate şi se frământă aluatul.

Se modelează sub formă de bilă, se înfăşoară în folie transparentă şi se dă la frigider circa 30 min. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se ung 2 tăvi sau se tapetează cu hârtie de copt.

Pe planşeta tapetată cu puţină făină se întinde o foaie de aluat groasă de 4 mm. Se decupează din ea 40 steluţe, cu o formă specială din metal sau plastic (0,6 cm).

De la 20 de steluţe se decupează partea din mijloc, tot sub formă de steluţă, cu o formă mai mică.

Se adaugă la zahărul pudră câteva picături de apă şi se amestecă până ce se obţine o glazură groasă. Cu această glazură se ung steluţele găurite.

Se aşază puţină glazură într-o pungă pentru congelator; se decupează un colţişor şi se marchează contururile stelelor cu dâre de glazură de zahăr. Se presară zahăr cristal şi se lasă să se usuce fursecurile.

Se încălzeşte pelteaua la foc moale şi se ung cu ea fursecurile întregi, cu pensula. Se aşază deasupra lor fursecurile găurite şi se presează uşor, ca să se lipească bine; se lasă să se usuce.

Stelute cu peltea

Stelute_cu_peltea

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.