Stelute de ciocolata cu crema mocca
PrinteazaStelute de ciocolata cu crema mocca din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, amidon, cacao, frisca, vanilie, oua, zahar, unt, ness, rom.
Ingrediente blat:
- 6 ouă
- 180 g zahăr
- 1 zahăr vanilat
- 80 g făină
- 60 g amidon
- 60 g cacao
Ingrediente cremă:
- 250 ml frişca
- 1 baton de vanilie
- 4 albuşuri
- 100 g zahăr
- 250 g unt
- 3 linguri ness
- 2 linguri rom
Mod de preparare:
Pentru blat, se amestecă gălbenuşurile, jumătate de zahăr şi zahărul vanilat. Se bat separat albuşurile cu restul de zahăr, apoi se toarnă spuma obţinută peste gălbenuşuri.
Se amestecă făina cu amidonul şi cacaua, apoi se încorporează, amestecând, peste compoziţia de ouă. Aluatul se toarnă în formă şi se coace în cuptorul încins, timp de 25-30 de minute. Se scoate şi, după ce s-a răcit, se taie 20 de bucăţi în formă de steluţă.
Pentru crema mocca, se amestecă frişca cu batonul de vanilie mărunţit, apoi se aşază pe bain mărie. Se pun zahărul şi albuşurile, apoi se adaugă şi untul, amestecând timp de 10 minute. Crema de unt se ia de pe foc, apoi se încorporează cafeua solubilă şi romul, amestecând continuu, până când va căpăta consistenţă.
Se pune un strat de blat, se unge cu crema mocca, apoi se mai pune o felie de blat.
Se presară deasupra zahăr pudră şi ciocolată rasă.
Pofta buna!