Stelute de ciocolata

Printeaza

Stelute de ciocolata din: unt, ciocolata, oua, zahar, faina, praf de copt, cacao, lapte.

Ingrediente pentru blat:Stelute de ciocolata

  • 180 g unt
  • 180 g ciocolata neagra
  • 3 oua
  • 80 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g faina
  • 1 plic cu praf de copt

pentru glazură:

  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri cu lapte

 

Mod de preparare:

Topeşte ciocolata. Adaugă untul topit separat, amestecând uşor. Separat, bate ouăle împreună cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Adaugă apoi amestecul de unt şi cio­colată, făina şi praful de copt.

Compoziţia astfel obţinută toarn-o într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Coace la cuptor, 30 de minute, între timp, amestecă pe foc mic zahă­rul cu cacaua şi laptele.

Adaugă apoi untul, amestecând continuu. După ce blatul s-a răcit, îmbracă-l în glazura de ciocolată. Lasă la rece până se întăreşte glazura. Taie apoi steluţe cu ajutorul unei forme.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.