Stelute de ciocolata
PrinteazaStelute de ciocolata din: unt, ciocolata, oua, zahar, faina, praf de copt, cacao, lapte.
- 180 g unt
- 180 g ciocolata neagra
- 3 oua
- 80 g zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 100 g faina
- 1 plic cu praf de copt
pentru glazură:
- 250 g zahar
- 200 g unt
- 2 linguri cacao
- 6 linguri cu lapte
Mod de preparare:
Topeşte ciocolata. Adaugă untul topit separat, amestecând uşor. Separat, bate ouăle împreună cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Adaugă apoi amestecul de unt şi ciocolată, făina şi praful de copt.
Compoziţia astfel obţinută toarn-o într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Coace la cuptor, 30 de minute, între timp, amestecă pe foc mic zahărul cu cacaua şi laptele.
Adaugă apoi untul, amestecând continuu. După ce blatul s-a răcit, îmbracă-l în glazura de ciocolată. Lasă la rece până se întăreşte glazura. Taie apoi steluţe cu ajutorul unei forme.
Poftă bună!